2011. április 12., kedd

Spenótos pesztó


A Bori fincsimincsi zöld tésztéjénak a képét nézegetve eszembe jutott egy recept, amit régen csináltam. Jó tésztához, de húsokhoz is fincsi.
2 nagy marék spenót
1 nagy marék bazsalikom (elhagyható, mert csak spenótból is finom)
3 gerezd fokhagyma
1 kis maréknyi dió
olívaolaj (mehet bele bátran)
só, bors
(aki nem candidás vagy nem vegàn, rakhat bele 1-2 evőknal parmezán sajtot-is)
1 teáskanálnyi citromlé

Rakjuk be a hozzávalókat a konyhai robotgépbe és vágjuk pépessé. A fotón a háttérben olívabogyós szkón látható, elég fincsi lett. Nem raktam cukrot a tésztába, hanem 2 evőkanálnyi olívabogyó pástétomot. Yummo!

1 megjegyzés: