2011. augusztus 2., kedd

Mángold krémleves kecskesajttal

Rengeteget hallottam, hogy a mángold milyen egészséges eledel, ezért gondoltam, kipróbálom. Amikor le szeretnék adni kilókat (azaz nagyjából kb. mindig), szuper a leves, mert hektónyit lehet belőle fogyasztani lelkiismeretfurdalás nélkül. :)
Ennél egyszerűbb recept szerintem nincs a földkerekségen és tuti fincsi.

Hozzávalók:
kb. 2o mángold levél
olívaolaj
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
vegeta
víz
tej, kecskesajt, ízlés szerint (candidások csak a megengedett tejtermékekkel. ha vegàn, akkor tejtermék nélkül)

Aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát és vágjuk le a mángold szárát és szakítsuk kisebb darabokra. Kis olívaoljon pirítsuk meg ezeket a hozzávalókat (vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen oda!), engedjük fel vízzel, ízesítsük vegetával majd főzzuk kb. 3o percig. Ha megfőtt, turmixoljuk össze, keverkünk össze kis kecskesajtot tejjel, hogy krémes legyen az állaga és öntsük a tetejére. Ez tejmenteseknek elhagyható, kandidásoknak helyettesíthető görög joghurttal. Bon appetite!

1 megjegyzés: