2012. június 24., vasárnap

Serpenyős cukkini



szeretjük, mert gyors nyári kaja, főleg, ha a kertben elszaporodott a cukkini és a rántott variációkat már mind unjuk...

hozzávalók:
cukkini, amennyi van
hagyma
paprika, paradicsom
házi sonka
só, bors
olívaolaj
petrezselyem vagy más zöld

a cukkinit felkockázzuk és pörköltes mennyiséghez képest egy kicsit több olívaolajon elkezdjük pirítani. fontos, hogy ne fedjük le, süljön, ne főjön. hagymát karikázunk, paprikát, paradicsomot ízlés szerint, de azért  csak mutatóba és hozzádobjuk a már kicsit megpirult cukkinihez.
nemtom miért ez a sorrend, valahogy így alakult.
amikor már leszottyadt rendesen az egész és jó színe is van, na akkor kerül bele az apró kockákra vágott házi sonka. ezután sózzuk, borsozzuk a sonka sótartalmát figyelembe véve.
nem kell már sokáig sütni, csak míg a sonka is beleilleszkedik az ételbe. meghintjük petrezselyemmel.

finom kenyérrel vacsorára is, de aki megteheti próbálja ki sajttal és tejföllel is.

tésztához, rizshez is passzol.

1 megjegyzés: