2013. január 27., vasárnap

Krumplis tészta nálamosan:-)

De nevezhetnénk tésztás krumplinak is.





7-8 közepes krumpli, 1/2 ujjnyi házikolbász, fél paprika, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, só, bors, egy löttyentés paradicsomlé, ha van bontva.

Mintha paprikás krumplit készítenék: olajon megpirítom a hagymát, apróra rávágom a paprikát és a kolbászt, pár percig hagyom együtt sülni őket. Pirospaprikával meghintem, majd egy kis vizet öntök rá, nehogy odaégjen.Ha van, most öntöm rá a paradicsomlét is. Belevágom az apróra vágott krumplit, fűszerezem és fedő alatt párolom. Közben megfőzöm a tésztát is. Amikor a krumpli puha, leveszem a fedőt s addig hagyom még a főni, amíg elpárolog a víz. Akkor hozzákeverem a tésztát és alá-alá öntök egy kis olajat, mert most az a acél, hogy egy picit odasüljön. Úgy lesz finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése