"A két falánk olasz" ihlette ezt a köretet. tejmentes változatban is elkészíthető. én felhasználtam a hűtőben lévő gorgonzola egy részét...
250g kukoricadara
1 liter víz (vagy fele tej fele víz)
4 tojás sárgája
szerecsendió, só
olaj, vaj
a vizet felteszem főni. ha felforr, beleteszem a darát és kb. öt percig főzöm, míg összeáll. aztán melegre hűtöm és belekeverem a sót, a 4 sárgáját és ízlés szerint szerecsendiót. egy kiolajozott tepsibe (vagy valamibe, az a lényeg, hogy ne ragadjon nagyon hozzá) terítem, nagyjából 1 centi vastagon. kihűtöm. amikor kihűlt, akkor türelmesebbek pogácsaszaggatóval kiszaggatják - én négyzeteket vagdostam. kivajazott jénaiba terítem, fedhetik egymást nyugodtan. a tetejére öntötte folyékony vajat, kicsit meghintettem még szerecsendióval és rámorzsoltam egy kevés gorgonzolát. zsupsz, be a grillbe.
az eredeti receptben semolina lisztet használtak.
sült zöldségekkel ettük. (paprika. hagyma, fokhagyma, zeller, répa, cukkini)
az eredeti receptben semolina lisztet használtak.
sült zöldségekkel ettük. (paprika. hagyma, fokhagyma, zeller, répa, cukkini)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése